Gravelbiken kan zeer goed in de Ardennen

gravelbiken

Veel Nederlanders zijn dol op buitensporten en in onze vrije tijd in de weekenden en op vakantie trekken we er graag op uit om volop te genieten van de natuur. Er zijn tal van verschillende buitensporten die zeer goed te doen zijn in Nederland.

Mountainbiken of gravelbiken is hier een goed voorbeeld van. Wanneer je echter naar een van de beste plekken voor deze buitensport toe wil, dan is de Belgische Ardennen een van de beste bestemmingen voor deze spectaculaire, maar toch ook toegankelijke buitensport. Vooral het gebied rondom Durbuy is een prachtig gebied waar je de beste gravelbike tochten vindt en je ervaringen kan opdoen die je je leven lang herinnert.

Gravelbiken in het gebied rondom Durbuy biedt vele voordelen

Een van de grote voordelen aan het gravelbiken in de Ardennen, is natuurlijk dat het op een zeer aangename afstand is van Nederland. In het ergste geval ben je slechts enkele uren onderweg, wat dit gebied niet alleen zeer geschikt maakt voor een vakantie, maar ook voor een midweek of lang weekend er tussenuit.


Tip: fietsroutes Ardennen

Durbuy is gelegen in het Franstalige gedeelte van Belgiƫ, maar op de meeste plaatsen kun je ook terecht met het Nederlands en er zijn daarnaast zeer veel Nederlandse sprekenden te vinden op de vele accommodaties en campings in het gebied. Het gebied is niet alleen adembenemend mooi, maar ook nog eens zeer aangenaam voor mountain- en gravelbikers. Wanneer je niet in staat bent om je eigen fiets mee te nemen, is het mogelijk om op diverse plaatsen fietsen te huren, zodat je onbekommerd kan gravelbiken.

De rivier de Ourthe maken de omgeving rond Durbuy nog specialer

Er zijn als gezegd tal van verschillende accommodaties te vinden rondom het pittoreske stadje Durbuy. Het landschap is heuvelachtig en biedt prachtige uitzichten. Het leuke aan het gebied, is dat er ook een rivier langs het stadje loopt.

Uitgelicht: gravel fiets routes Ardennen

Diverse campings zijn gelegen aan de oevers van de rivier de Ourthe en ook in en rondom Durbuy zelf vind je vele terrasjes, waar je heerlijk kan genieten van een welverdiend Belgisch pintje na een mooie gravelbike tocht. Je kan bijna het hele jaar door terecht in het gebied en de paden zijn met uitsluiting van de wintermaanden het hele jaar door berijdbaar. De tochten in het gebied voor het gravelbiken zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden en er is voor elk niveau wel een passende tocht te vinden.

Aanbevolen artikelen