Met de fiets naar Sevilla Spanje

plaza-de-espana-in-sevilla

Met de fiets naar Sevilla Spanje, een reis om nooit te vergeten. Wil je graag naar het zonnige zuiden, maar wil je dit het liefst zo milieuvriendelijk doen? Dan is wellicht een leuk idee om er een fietsvakantie van te maken. Natuurlijk is zo’n reis niet voor iedereen weggelegd, maar ben jij regelmatig op de fiets te vinden en heb je voldoende vrij tijd? Dan staat er niets in de weg om de tijd van je leven te hebben.

Wat je kunt verwachten als je naar Sevilla fietst

Met de fiets naar Sevilla betekend dat je behoorlijk wat kilometers gaat fietsen. Waarschijnlijk zul je meer dan 5500 kilometer op de fietst doorbrengen. Waarbij je ongeveer twee maanden op de fiets zult zitten. Hierdoor kun je direct berekenen hoeveel kilometer je per dag ongeveer zal moeten fietsen.

Dit is natuurlijk niet niets, vooral als je jezelf bedenkt dat het landschap in Nederland erg vlak is. Maar in Frankrijk en Spanje is dit zeker niet zo. Natuurlijk maakt de mooie natuur die je onderweg tegenkomt enorm veel goed.

Overnachten tijdens de reis naar Sevilla

Het is aan te raden om een tent mee te nemen op de fiets. Dit zal namelijk behoorlijk schelen in de kosten die je kwijt zult zijn aan overnachtingen. Te bedenken dat je ongeveer twee maanden onderweg zult zijn. Kan het bedrag dat je kunt besparen met een tent behoorlijk oplopen. Vooral als je besluit om wild te kamperen. Hierbij dien je echter wel op te letten of dit zomaar overal is toegestaan.

Hotel in Sevilla

Het is echter aan te raden om tussendoor ook eens een hotel te pakken. Sommige plaatsen lenen zich er namelijk voor om er even iets langer te verblijven. Zo ook bijvoorbeeld de eindbestemming Sevilla in Spanje. Goedkoop een hotel boeken in Sevilla is gelukkig mogelijk, waardoor het al bij al niet eens zoveel zal kosten. Het grote voordeel hierbij is dat je de stad direct relaxed kunt verkennen. Tevens is het enorm fijn om af en toe te genieten van de luxe die een hotelkamer te bieden heeft.

Aanbevolen artikelen