Fietsen in Afrika

marrakesh

Fietsen in Afrika is niet iets waar veel mensen aan denken. Echter zijn er geweldige fietsroutes en fietsbestemmingen te vinden in het o zo warme continent. Zie je het al voor je dat je op de fiets kennis maakt met al het moois wat Afrika te bieden heeft? Zo zal je tijdens een fietstocht kennismaken met de plaatselijke bevolking en natuurlijk kunnen genieten van de prachtige natuur en de daarbij horende exotische dieren. Al bij al is een fietsvakantie in Afrika iets waar je nog lang van zult nagenieten.

Je eigenfiets mee of huren

Het is een stuk voordeliger en gemakkelijker om een fiets te huren wanneer je besluit om een fietsvakantie in Afrika te ondernemen. Met het vliegtuig is het namelijk behoorlijk duur en een heel geregel om je fiets eerst vooruit te verzenden. Plaatselijk een fiets huren is een stuk goedkoper. Of je moet zelf met de auto naar bijvoorbeeld Marokko rijden, dan is het een stuk fijner om je eigen fiets mee te nemen.

Liever dichter bij huis een fietsvakantie? Wat dacht je dan van Spanje?

Wat voor fiets in Afrika

Afrika is niet te vergelijken met Nederland als het om fietspaden gaat. Het is dan ook zeker niet aan te raden om een wielrennersfiets mee op reis te nemen. Een mountainbike is een stuk verstandiger, simpelweg omdat je daarmee veel meer uit de voeten kunt met de vele onverharde wegen en paden.

Waar in Afrika fietsen

Afrika is natuurlijk enorm groot, er zijn van ook vele mogelijkheden om er op uit te trekken met de fietst. Echter dien je wel rekening te houden met de plaatselijke omstandigheden. Echter zijn er tal van plekken die zich uitstekend lenen om op de fiets te ontdekken. Zo zijn Marokko, Togo en Tanzania plekken die zeer mooi zijn en ook nog eens goed te befietsen zijn met en mountainbike.

Benieuwd geworden naar fietsen in Afrika? Bekijk deze website dan eens.