Meest geschikte tent voor een fietsvakantie

Wanneer je met de fiets op vakantie gaat is het sterk aan te raden om een tent mee te nemen. Niet alleen is het leuk om in een tent te slapen, maar het zal je ook enorm veel geld besparen aan overnachtingen in hotels en herbergen. Echter als je een tent meeneemt met fietsvakantie, dan dien je wel over de juiste tent te beschikken. Je wilt er namelijk niet onderweg achter komen dat de tent die je mee hebt genomen niet zo geschikt is.

Waar moet een tent aan voldoen met fietsvakantie

Een tent die je meeneemt met fietsvakantie dient aan verschillende eisen te voldoen. Ten eerste dient de tent natuurlijk betrouwbaar te zijn. Het moet niet zo zijn dat er met het eerste windstootje haringen uit de grond getrokken worden, of nog erger dat de tent weg waait.

Daarnaast is het wel zo fijn dat de tent waterdicht is. Natuurlijk hoop je altijd op mooi weer tijdens een fietsvakantie. Maar vooral als je wat langer onderweg bent, is de kans erg groot dat je ook mindere dagen tegenkomt qua weersomstandigheden. Ondanks dat het op dagen vol met regen vaak een stuk fijner is om een hotel te boeken. Kan er ook uitstekend overnacht worden in een tent, mits je voldoende droge kleding mee hebt genomen.

De bovenstaande eigenschappen zijn natuurlijk enorm belangrijk. Echter is het met het fietsen ook enorm belangrijk dat de tent gemakkelijk meegenomen kan worden. Hierbij dient de tent het liefst zo licht mogelijk te zijn. Hierdoor wordt het zoeken naar een geschikte tent weer net een stukje moeilijker. Er zijn namelijk genoeg tenten die betrouwbaar en waterdicht zijn, maar vaak zijn dit soort tenten behoorlijk zwaar. Ten minste te zwaar om met de fiets mee te nemen.

Daarnaast speelt de prijs natuurlijk ook mee in de keuze. Hele lichte materialen zijn vaak duurder dan zwaardere. Waardoor een superlichte tent soms een stuk duurder kan zijn. Om tot de juiste keuze te komen, doe je er dan ook goed aan om eerst verschillende tenten met elkaar te vergelijken en wellicht contact op te nemen met een speciaalzaak. Om zo de tent te kiezen die het beste bij jou of jullie past. Er is dan ook geen tent die voor iedereen de meest geschikte is.

Aanbevolen artikelen