De veelzijdigheid van een hybride fiets

Met een hybride fiets krijg je de mogelijkheid om het beste te ervaren van twee werelden. In tegenstelling tot waar mensen de naam vaak mee associëren is een hybride fiets iets anders dan een hybride auto. Je fiets niet ineens deels op brandstof en deels elektriciteit. Een hybride fiets is “gewoon” een kruising van twee typen fietsen.

Een duidelijke afrastering van een hybride fiets bestaat er niet, het kan bijvoorbeeld een kruising zijn tussen een stadsfiets en een sportieve fiets zoals een racefiets of mountainbike. Maar ook een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. 

Wat is de hybride fiets nou eigenlijk

Een hybride fiets is een echte allround-fiets die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken. Over het algemeen is een hybride fiets een vrij licht en sportief model die de nodige comfort met zich meebrengen. Wanneer er wat specifieker gekeken wordt naar de kenmerken van de fiets is het vaak zo dat de fiets een lichtgewicht aluminium frame heeft met een recht stuur en grote wielen. 

In feite zijn er vier verschillende hybride fietsen te onderscheiden, dat zijn onderstaande:

  • Cross hybride fiets
  • Fitness hybride fiets
  • Trekking hybride fiets
  • Urban hybride fiets

De voordelen van een hybride fiets

De veelzijdigheid van een hybride fiets brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst krijg je met een aanschaf van een hybride fiets flexibiliteit. Dit doordat de fiets op vele manieren te gebruiken is en vaak een stuk flexibeler is qua locaties dan een auto. Daarnaast zal je ook kosten besparen, je hoeft namelijk maar één fiets te kopen om te genieten van twee fiets voordelen. 

De elektrische variant

Steeds meer fietsen krijgen ook een elektrische variant, zo ook de hybride fiets. De elektrische hybride fiets heeft een sportief imago en is vaak uitgerust met een grote actieradius en voorzien van een sportieve zithouding. Door deze factoren is het een stuk gemakkelijker om langere afstanden af te leggen. 

Aanbevolen artikelen