Drie tips voor een ontspannen fietstocht

Fietsen is voor jong en oud. Met mooi weer trekken er veel mensen met de fiets erop uit om de omgeving te verkennen. Zo hebben ze toch een beetje inspanning en beweging, zonder dat het heel veel energie kost. Tegenwoordig fiets een groot gedeelte van de mensen op een elektrische fiets, hierdoor kost het nog minder energie om een tocht te maken.

Plan vooruit

Ben je van plan om een fietstocht te maken? Plan je tocht vooruit. Zo kan je online veel leuke en mooie fietstochten door de natuur vinden, weet je welke wegen afgesloten zijn en kom je daardoor niet voor verassingen te staan. Een goede planning zorgt ervoor dat je een ontspannen fietstocht kunt maken.

Maak een tussenstop

Fietsen is leuk en ontspannen, maar na twee uurtjes trappen, krijg je vaak wel last van je zitvlak. Het is verstandig om daarom een tussenstop te maken. Je kan vooraf op zoek gaan naar een leuk terras en hier heerlijk in de zon gaan genieten van een koud en welverdiend drankje. Ook kan je zelf eten en drinken meenemen en onderweg een mooie plek in de natuur zoeken waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving en je zelfgesmeerde bammetjes.

Ga met een elektrische fiets

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets voor een ontspannen fietstocht. Een elektrische fiets zorgt voor veel minder inspanning en hierdoor leg je gauw grotere afstanden af. Vooral oudere mensen zijn door de elektrische fiets een stuk mobieler geworden. Voor jongere mensen kan een standaard elektrische fiets wat oubollig eruitzien. Wat steeds populairder wordt onder jongeren is een fatbike. Een fatbike is een elektrische fiets met dikke banden. Zo’n e-bike ziet er net even wat hipper uit dan de “normale” elektrische fiets. Eén ding weet je zeker, met een elektrische fiets met dikke banden val je zeker op.

Elektriche fiets van E-lectrified

E-lectrified is de specialist op het gebied van E-mobility. Naast stoere en hippe e-bikes, kan je bij E-lectrified terecht voor allemaal hippe elektrische vervoersmiddelen als een e-step, e-skateboard en one wheel.

Aanbevolen artikelen