Fietsen naar het Alhambra?

Vanaf Nederland fietsen naar het Alhambra in Granda gaat misschien iets te ver. Maar als je al in de stad Granada bent; kun je dan fietsen naar het Alhambra? Dat kan, maar je mag het terrrein alleen niet op. Veel leuker is om te fietsen naar een uitzichtpunt waardoor je het Alhambra in Granada misschien nog beter ziet dan van binnen zelf!

Fiets tours in Granada

Er zijn verschillende fiets tours te boeken in Granada. Met of zonder tapas (echt waar!), die zijn natuurlijk wel wat duurder. Hier ga je halverwege met de groep op een terras zitten en van de zon genieten met een tapas. Dat kun je natuurlijk ook zelf, alleen is het wel handig dat de gids een route uitstippelt en ook weet waar je mag fietsen. Doe je het liever zelf? Dat kan ook! Met een app zoals Komoot kun je routes uitstippelen.

Fietsen huren in Granada Maar; hoe kom je dan aan fietsen? Die zijn gewoon te huur in Granada! Voor een prijs van 25 euro voor 4 uur of 40 euro voor 8 uur (prijzen 2024 en 2025) kun je fietsen huren in Granada. Een fietstocht door de stad Granada met een uitstapje naar de bossen in de omgeving kun je dan doen! Elektrische fietsen zijn ook steeds meer beschikbaar, de bovengenoemde prijs is dan ook voor elektrische fietsen.

Mirador San Nicolas

Het enige waar je rekening mee moet houden is de route; je moet namelijk wel uitkomen op het uitzichtpunt van het Alhambra! Dat is Mirador San Nicolas. Een pleintje bij een kerkje met uitzicht op het fort. Mirador is het Spaanse woord voor uitzichtpunt, San Nicolas is vernoemd naar de kerk die erbij staat. Mirador San Nicolas is een verzamelpunt voor Alhambra liefhebbers; probeer maar eens een plekje op het terras te bemachtigen in de zomer die daarbij ligt. Heel moeilijk!

Aanbevolen artikelen