27vakantiedagen.nl over Rhodos: geschiedenis en landschap

Hier lees je alles van 27vakantiedagen.nl over Rhodos. Rhodos is een enorm bekende en populaire bestemming voor vakantieliefhebbers. Veel mensen gaan er heen vanwege de schitterende blauwe luchten, azuur blauwe zeeën en de witte stranden. Terwijl Rhodos eigenlijk veel meer te bieden heeft! Rhodos heeft voor ieder wat wils en er is wat te doen voor het hele gezin. Rhodos is dus echt een goede optie wanneer je nog niet zeker weet waar je deze vakantie heen wilt om lekker tot rust te komen, óf om juist heel actief aan de slag te gaan! In de komende tekst lees je alles over de geschiedenis en algemene informatie van Rhodos!

De geschiedenis van het Griekse eiland Rhodos

Wat veel mensen niet weten, is dat Rhodos nog geen honderd jaar Grieks is. Huh? Nee. Rhodos hoort pas sinds 1948 tot het land Griekenland. Daarvoor was Rhodos altijd een punt van aandacht voor zowel de Ottomanen, de Italianen en de Grieken. Rhodos is dus een bijzondere plek, aangezien en eeuwen lang strijd over is geleverd. In 1522 kwam Rhodos bij het Turkse, of Ottomaanse, rijk te horen. In 1912 kwamen de Italianen wie het eiland veroverden: Rhodos werd toen Italiaans, daarover kwamen dus nog de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Pas in 1948 werd Rhodos tot het Griekse rijk toegekend.

Bijzonder interessant of jij de sporen van alle samenlevingen kunt vinden!

Algemene informatie over het eiland Rhodos

Een paar kleine zakelijkheden over het Griekse eiland Rhodos, zodat je precies weet wat je kan verwachten wanneer je naar het eiland afreist. Rhodos is geen eilandje zoals de Nederlandse wadden, het is namelijk best een groot eiland. Het eiland is zo’n tachtig kilometer over de lengte en is zo’n veertig kilometer breed. Echt niet heel groot en in een paar weken kan je dus het gehele eiland zien en verkennen! Daarnaast wordt er, verrassing, Grieks gesproken, echter hoor je dus ook regelmatig Italiaans en vanzelfsprekend kan je ook met Engels prima uit de voeten!

Aanbevolen artikelen